Menu Sluiten

Industriele Koeling


Industriele koeling

Algemene informatie omtrent industriele koeling:

Industriele koeling kan bestaan uit ijswatermachines, condensing-units op directe expansie, adiabatische koelers en koelinstallaties voor koelcellen en diepvriescellen

De firma Air Systems, gelegen in de provincie Antwerpen is de HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Ze staan bekend om hun advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.

Luchtbehandeling

Centrale luchtbehandelingssystemen zijn de meest klassieke systemen bij klimaatregeling. De lucht wordt centraal opgewarmd of gekoeld, gefilterd en of bevochtigd/ontvochtigd in een luchtbehandelingskast (verwarmingselement en koelmachine samen) en verspreid via een luchtkanalennetwerk. Hier is de koeling geïntegreerd met de verversing van de ventilatielucht. Wanneer gekoeld wordt is het verversingsvolume meestal veel groter dan het benodigde verversingsvolume van de ventilatielucht om het hygiënisch comfort te garanderen.

Het transport van de lucht is een kan een grote energieverslinder zijn. Daarom is dit systeem vooral interessant voor ruimtes met een hoge bezettingsgraad zoals vergaderzalen, auditoria en wanneer er ook behoefte is aan koeling bij een lage buitentemperatuur. Info over industriele koeling

Het terrein van Industriele koeling

Industriele koeling.

De kosten van de koeling met alleen verse lucht zijn lager wanneer bij een lage buitentemperatuur de koude buitenlucht (deels) de taak van de koelmachine overneemt. Het energieverbruik is dan beperkt tot het verbruik van de ventilatoren. Dit wordt ook wel ree-cooling of nachtspoeling genoemd.

Om energie te besparen kan het interessant zijn om een regeling te voorzien waarbij het debiet van verse lucht verhoogd of verlaagd kan worden afhankelijk van de buitenomstandigheden.

Tevens kan er bij deze systemen gewerkt worden met een warmterecuperatiesysteem. Dit wil zeggen kruisstroom voor kleinere debieten en een warmtewiel voor de grotere luchtdebieten.

Meer info over industriele koeling nu op airsystems.be.

Tags

Bedrijven Industriele Koeling | Centrale Luchtbehandelingssystemen | Industriele Koeling Antwerpen | Industriele Koeling | Leveranciers Industriele Koeling | Leveranciers Luchtbehandeling | Luchtbehandel |