Menu Sluiten

Onderhoud Airconditioning


Onderhoud airconditioning

Info over airconditioning onderhoud.

Een airco kan een ware verademing betekenen tijdens hete zomerdagen. Om een goede werking van het toestel te verzekeren, is een regelmatig airco onderhoud nodig. Een regelmatig onderhoud van je airconditioner helpt bij het vermijden van hoge kosten die verwaarlozing van de installatie met zich kan meebrengen. Een vervanging van onderdelen kost al snel veel meer dan een routineonderhoud als je niet naar je airco installatie omkijkt en alles op zijn beloop laat. Een regelmatig onderhouden airco zal minder verbruiken en een langere levensduur hebben zodat u optimaal plezier hebt van uw investering.

Om de levensduur van uw installatie te verlengen, is een degelijk onderhoud van uw airconditioning absoluut noodzakelijk! De aard en frequentie daarvan variëren sterk van toepassing tot toepassing. Bij een gewoon gebruik van een airco in standaard woningen of burelen, volstaat een jaarlijks onderhoud. Tijdens deze onderhoudsbeurt wordt er een volledige checklist overlopen, waarbij zowel de koeltechnische, mechanische als elektrische punten worden gecontroleerd. Ook het desinfecteren van de filters is heel belangrijk, om geurhinder te vermijden. Info over onderhoud airconditioning

Informatie over Onderhoud airconditioning

Een professionele installateur van airco en aanverwanten is Air Systems koeltechniek, gelegen in de provincie Antwerpen. Zij zijn een gewaardeerde partner en leverancier van alles wat te maken heeft met HVAC, ventilatie, serverkoeling en industriele koeling, warmtepomp installaties en airconditioning.

Het jaarlijkse airco onderhoud

Voor installaties met een veel zwaardere belasting – bijvoorbeeld voor proceskoeling in serverlokalen – moet er een jaarlijkse onderhoudsplanning worden opgesteld die is afgestemd op de organisatie. Ook de omgeving – industrieel, sterk vervuild, … – heeft een belangrijke invloed op de frequentie van het onderhoud.Meestal wordt er vooraf een onderhoudscontract afgesloten, met een duidelijke vermelding van de acties die per onderhoudsbeurt worden ondernomen. Zo krijgt u een duidelijk zicht op de jaarlijkse onderhoudskost, en is de werking van uw installatie verzekerd.

Ook voor bestaande installaties kunt u een onderhoudscontract afsluiten en een beroep doen op hun servicedienst.

Meer info over onderhoud airconditioning nu op airsystems.be.

Tags

Desinfecteren Filters Airconditioning | Levensduur Airconditioning | Onderhoud Airconditioning |