Menu Sluiten

Warmtepompen


Warmtepompen

Informatie over warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst of zelfs oppompt door middel van arbeid. De bekendste vorm is een koelkast. Maar als men het heeft over een warmtepomp wordt vrijwel altijd een warmtepomp bedoeld die geïnstalleerd moet worden om gebouwen te verwarmen.Air Systems Koeltechniek, een bedrijf gelegen in de provincie Antwerpen, is een gewaardeerde leverancier en specialist in energie efficiënte klimaatsystemen en koelinstallaties voor particulier en industrie. Hun activiteiten omvatten ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco, warmtepompen en hernieuwbare energie.

Je kan stellen dat een warmtepomp een apparaat is welke energie uit de natuur gebruikt om te verwarmen of te koelen. Met energie uit de natuur wordt omgevingswarmte uit bijvoorbeeld de grond of lucht bedoeld. Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem.

Een warmtepomp draait op stroom: het stroomverbruik in huis neemt toe, het gasverbruik neemt af. Het is van cruciaal belang om een goed rendement te kunnen behalen dat zowel het vermogen van de warmtepomp als het afgiftesysteem en de warmtevraag op correcte wijze op elkaar zijn afgestemd. Alleen op die manier is een warmtepomp immers op en top rendabel te noemen.

Info over warmtepompen

Meer informatie over Warmtepompen

Een warmtepomp is in feite een apparaat dat is ontworpen om bepaalde gebouwen te verwarmen en soms ook te koelen door thermische energie in de tegenovergestelde richting te verplaatsen waarbij de warmteoverdracht normaal zou plaatsvinden met de toepassing van externe energie, zijnde het omgekeerde van wat warmte-uitwisseling doet. Warmtepompen brengen thermische energie via luchtgekoelde buizen over naar een toren waar de temperatuur van de vloeistof wordt gemeten en met vloeibaar koelmiddel, meestal een Freon, in een systeem wordt gepompt dat het koelgas condenseert om koude lucht te produceren.

Dit koelingseffect wordt vervolgens overgebracht naar het interieur van het gebouw. Warmtepompen werden aanvankelijk ontwikkeld als een methode om kleine woningen en bedrijven op het platteland energieonafhankelijk te maken. Met de ontwikkeling van airconditioningsystemen werden warmtepompen populairder bij eigenaars die hun systemen als aanvulling op de conventionele airconditioning gebruikten om hun gebouwen te koelen. Sommige warmtepompen zijn verkrijgbaar met optionele opties voor ventilatoren met variabele snelheid, warmtepompen met ionisatiefilters, en afstandsbediening.

De voordelen van de warmtepomp zijn legio. Het eerste en belangrijkste voordeel is zijn efficiëntie. Men heeft berekend dat de jaarlijkse kosten van een unit ongeveer 20 procent lager liggen dan die van een luchtwarmtepomp. In gebieden waar de gemiddelde jaartemperaturen hoog zijn, is deze besparing nog aanzienlijker. Bij gebruik van een warmtepomp zal de temperatuur in de kamer ongeveer gelijk zijn aan de buitentemperaturen, zodat de besparing op het energieverbruik nog groter zal zijn. Zelfs als u een goedkopere warmtepomp gebruikt, profiteert u nog steeds van deze voordelen vanwege de efficiëntie van het systeem. Sommige warmtepompen zijn ook ontworpen met een ingebouwde, tijd-gemiddelde koelvraag, zodat uw kosten nog verder omlaag gaan.

Meer info over warmtepompen nu op airsystems.be.

Tags

Buitenunits Airco | Buitenunits | Energieverbruik Warmtepompen | Frequentie Compressoren | Inverter Compressoren | Leveranciers Warmtepomp Installatie | Leveranciers Warmtepompen |